Programjaink

ISTEN PÉNZE

Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi
dec
20
Kategória: Zene
Helyszín: AGORA-MSH
Időpont: 2023. december 20., 19:00
Címkék:
megosztás facebook-n
ISTEN PÉNZE

A Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényébõl írt magyar zenés műve a legtöbbet játszott musicalek egyike. Müller Péter írta a szövegkönyvet, Tolcsvay László szerezte, a zenét, Müller Péter Sziámi költötte a dalszövegeket. Ez az alkotóhármas hozta létre a nagy sikerű Mária evangéliumát, Tolcsvay és Müller a DoctorHerzet, mely nyolc évig volt a Madách Színház műsorán.
Főhőse a lelkileg sivár, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge uzsorás, akit még karácsonykor is csak anyagi ügyei foglalkoztatják. Pénzt azonban nem adományoz a szegényeknek, mert úgy gondolja, a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap egy utolsó esélyt halott üzlettársa szellemének képében, aki „látogatásakor” életének korábbi Szentestéire invitálja. Emlékeiben kalandozva eszmél arra, mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, melyért lelkesedni tudott, és kibukkan belőle a lelke mélyén őrzött szeretet.
Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé válhatunk. Legendás karácsonyi történet, melyet mindenki ismer. Valódi mese, nemcsak fiataloknak.  Látványos, érzelmes, humorral átszőtt játék, korhatár nélkül mindenki gyönyörűségére szolgál.

Főbb szerepekben: Gerdesits Ferenc/Kósa Zsolt, P. Petőcz András, Kuczmann Ágnes, Ondrik János, Tihanyi Dániel/Krnčan Milan, Mészáros Tamás/Szabó Dávid, Enyingi Zsófia/Molnár Ágnes, Tar Gabriella/Eszlári Judit, Budai Márton Zoltán, Tóth Dorottya...

Időtartam: 120 perc (2 felvonás)

Előadja a Magyarock Dalszínház

Jegyek elővételben a jegy.hu-n, valamint
AGORA - Jegyiroda (Szombathely, Március 15. tér 5.)

- Tourinform Irodában (Szombathely, Király u. 1.)
 

Programnaptár
Következők
EMMI logó
NKA
AGORA PROJEKT
OTP simple pay new
DigIT-AGORA
Médiatanács Támogatási Program
Szombathely város címer
Savaria Nemzetközi Táncverseny honlap
SzombathelyPont
Europa Cinemas
Aszakkör
Art Mozi Egyesület
Menthol multimedia
Legvaszon
Mozi bárhol
Szombathely Foglalkoztatási Paktum
Pénzügyileg legstabilabb cégek tanúsítványa
TIOP-1. 2. 1/A-12/1 (Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program)
TOP- 6.9.2-16 (Terület és Településfejlesztési Operatív program)
TOP-6.1.4-16  - Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés c. pályázati konstrukció
TOP-7.1.1-16-Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva c. pályázati konstrukció