KEREK KERÉK MESEJÁRAT - a Blaguss-Agora körjáratán az AGORA Savaria Nonprofit Kft. közreműködésével. 2022. szeptember 30-án délelőtt közismert személyek meséltek a Népmese napja alkalmából a buszon utazó gyermekeknek és felnőtteknek.

A mesélők között volt Takács Zsolt – center, a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatának tagja; Némedi Árpád – színművész, zenész, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja; Császár Erika – bábművész, a Mesebolt alapító tagja; Merklin Ferenc – előadó, műsorvezető, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium intézményvezetője; Varga Albin – a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes vezetője.

Az első buszjáraton volt a KEREK KERÉK MESE rajzpályázat ünnepélyes díjátadója. A kiírás szerint a magyar népmesék képi világának megjelenítése, csodás emberek és helyszínek, mesebeli járművek ábrázolása volt a feladat. A beérkezett 163 pályamű közül a zsűri 40 alkotást nevezett a tárlatra. Az óvodások és kisiskolások díjazott rajzait egy hónapig az utasok is láthatják a Blaguss-Agora mesebusz járatán.