Programjaink

CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓHELY – AGORA-MSH

megosztás facebook-n

Hivatalosan is családbarát az AGORA - Művelődési és Sportház, miután az AGORA Savaria Nonprofit Kft. megkapta a Családbarát Munkahely és Családbarát Szolgáltató Hely védjegy minősítést.

A tanúsítvány szerint az AGORA családbarát intézkedéseivel mind a munkavállalók mind a Sportház látogatói nap mint nap találkozhatnak. Az auditálás során a gyerekbarát szolgáltatásokat, családközpontú intézkedéseket tartalmazó pályázati anyagot alapul véve, a helyszíni szemlét követően mindkét címre jogosultnak ítélték az MSH-t, amely idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját.

Az épületben kialakított Játszóhelyiség, Baba-Mama szoba, illetve gyermekkel igénybe vehető munkaállomás játszósarokkal. A kicsik fogadására is alkalmas munkahelyi környezet kialakítása megoldást biztosít, ha hirtelen kilátástalan helyzetbe kerül a szülő a gyermeke felügyeletét illetően. Pelenkázó helyiség, gyermek vécé eddig is rendelkezésre állt, a bejárat babakocsival is megközelíthető, és az épületen belül is akadálymentes a közlekedés.

Változatos szolgáltatásokkal folyamatosan támogatja dolgozóit az AGORA, a kedvezményes gyermektáboroztatás mellett szűrővizsgálatokat, egészségügyi tanácsadásokat, relaxációs tréningeket szervez az intézmény munkatársainak. A látogatók is bőségesen válogathatnak a családi és gyerek programok közül, minden korosztály számára tartalmas időtöltést kínál az AGORA egész évben.

Az intézmény a családközpontú intézkedéseivel nemcsak a kisgyermekes családokra gondol, hanem a kismamák, a gyermekvállalás előtt álló családok, diákok, megváltozott munkaképességűek, nyugdíjasok igényeit is szem előtt tartja.

A munkavállalók véleményére, ötleteire is számít az AGORA vezetése, a dolgozók anonim üzenetekkel, online kérdőívek kitöltésével is támogatni tudják a családbarát intézkedéseket. Programokat, közösségépítő tevékenységeket javasolhatnak, észrevételeikkel formálhatják, alakíthatják az AGORA Savaria Nonprofit Kft. szemléletét.

Az intézmény dolgozóinak innovatív ötlete nyomán egyedülálló kezdeményezés valósul meg 2023. október 5-én Pintér Béla és Társulata Anyaszemefénye című előadásán, ugyanis a kisgyermekes családokra is gondolva gyermekfelügyeletet biztosít az AGORA a rendezvény ideje alatt. A nagyterem közelében kialakított gyermekkuckóban a kicsiket sokszínű játékok és aktivitások várják, míg a felnőttek nyugodtan szórakoznak. A gyermekfelügyelet szolgáltatás időtartama a rendezvény ideje alatt (2023. október 5. 19:00-20:40 óra között), illetve a rendezvény előtt/után fél óra. Jelentkezni a rendezvényt megelőző napon 14:00-ig a regisztracio@agora-savaria.hu email-címen lehet, a felügyeletet legalább 3 jelentkező esetén tudnak biztosítani. A szolgáltatás díja: 2 500 Forint/megkezdett óra. További információ: 06-94/312-666.

A távlati célok között szerepel pl. egy nagy közös AGORA-s családi nap megrendezése is.

 

Programnaptár
Következők
EMMI logó
NKA
AGORA PROJEKT
OTP simple pay new
DigIT-AGORA
Médiatanács Támogatási Program
Szombathely város címer
Savaria Nemzetközi Táncverseny honlap
SzombathelyPont
Europa Cinemas
Aszakkör
Art Mozi Egyesület
Menthol multimedia
Legvaszon
Mozi bárhol
Szombathely Foglalkoztatási Paktum
Pénzügyileg legstabilabb cégek tanúsítványa
TIOP-1. 2. 1/A-12/1 (Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program)
TOP- 6.9.2-16 (Terület és Településfejlesztési Operatív program)
TOP-6.1.4-16  - Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés c. pályázati konstrukció
TOP-7.1.1-16-Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva c. pályázati konstrukció