Szombathely Város Fúvószenekarát 1957-ben alapították. Létrehozása elsősorban id. Rózsa Ferenc érdeme, aki csaknem haláláig állt az együttes élén, mint karmester. Szerepléseivel a fúvószenekar meghatározó színfolt a város kulturális palettáján. Magas színvonalú teljesítményéért a megyében elsőként kapta meg 1981-ben a koncert fúvószenekar minősítést.

Repertoárjukban hagyományos karakter- és koncertfúvós darabok, klasszikus átiratok, magyar és külföldi indulók, show és egyéb szórakoztató zeneművek állnak. A Magyar Fúvószene és Mazsorett Szövetség országos minősítésén 2016-ban koncertfúvós kategóriában arany, show kategóriában szintén arany minősítést szerzett a művészeti csoport.  

Szombathely Város Koncert Fúvószenekara idén ünnepli 60 éves jubileumát, melyre nagyszabású rendezvényekkel készülnek még az év folyamán.

Szombathely Város Koncert Fúvószenekara szentivánéji műsorában a zenei műfajok széles skáláját vonultatja fel: akár a metált, akár a filmzenét, akár a jazzt, vagy egyéb könnyűzenei átiratokat, illetve eredeti fúvószenét kedvelő zenebarátról legyen szó, garantált egy remek hangulatú nyári kikapcsolódás.