Hiány a magyar jazz zenei palettán az igazi Hammond orgona–gitár-hangzás, pedig a két hangszer remekül kiegészíti egymást. A nemrég alakult trió ezt, az 50-es évek végén világhódító útjára induló stílust idézi fel, természetesen némiképp mai köntösben, egyúttal emléket állítva a hangszer hőseinek. Idén jelent meg első közös CD-jük „Organ Grinder's Suite” címmel.

 

“Régi vágyam együtt játszani egy valódi Hammond orgonával, amit egy igazán avatott mester szólaltat meg. Fogarasi Jánossal - akit a szakma egyszerűen csak „Fogar”-nak nevez, és a hangszer talán leghitelesebb megszólaltatója volt kis hazánkban - többször is volt szerencsém koncertezni. Halála előtt gyakran búcsúzott el tőlem ezekkel a szavakkal: „Gyafi, kéne együtt csinálnunk egy lemezt!”. Ez vele sajnos soha nem jött össze…Évekkel később, a „Gyárfás–Premecz Organ Trio“-val mégis megvalósult a régi álmom. Ennek első kézzelfogható megnyilvánulása ez a hanglemez. Az albumon a legendás B-3-as Hammond orgonát Premecz Matyi szólaltatja meg (rá, mint ígéretes tehetségre még Fogar hívta fel a figyelmemet), a trió harmadik tagja pedig régi harcostársam, a nagyszerű dobos, Jeszenszky Gyuri.

Vajon mit kezdene egy vásári verklis (wurlitzeres, másnéven organ grinder) egy Hammond orgonával? Ezen fantáziáltam, miközben elkezdtem megírni az „Organ Grinder’s Suite“ dalait.

A lemez az 50-es években világhódító körútjára indult stílust idézi fel, emléket állítva az irányzat legjelentősebb képviselőinek. A dalok hangvételében, és a címekben megpróbáltam finoman utalni a műfaj legkiemelkedőbb előadóira. Vajon felismeri őket a hallgató?”

Jegyek elővételben válthatók az AGORA – Jegyirodában (Szombathely, Március 15. tér 5., tel.: 20/502-9351), illetve online a jegy.agorasavaria.hu oldalon.

Jegyár: 1.300 Ft, Szent Márton kedvezménnyel: 1100 Ft 

A Szent Márton-kártya kedvezmény csak az ELŐVÉTELBEN, személyesen a jegyirodában megvásárolt jegyek esetén érvényesíthető.

A koncertek a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósulnak meg.

ONLINE Jegyvásárlás