A Vas megyei zenekar tagjai gyerekkoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak a népzenével, az anyatejjel szívták magukba őseik örökségét. Időközben többféle zenei hatás érte őket, így koncertjeiken szívesen ötvözik az újonnan befogadott stílusokat a népi dallamokkal.
Repertoárjukon a horvát népdalok és a saját szerzemények mellet helyt kapnak magyar nyelvű dalok, filmzenék és balkáni klasszikusok egyaránt.

A déli szláv népek körében népszerű hangszer, a tambura, csodálatos dallamok megszólaltatására képes. A Koprive koncerten ezt a hangzásvilágot ismerhetik meg az érdeklődők, egy zenei kalandozás során. A körutazás elviszi a hallgatóságot Szentpéterfáról Zágrábon át Dalmáciába, hogy Szlavónián és Vajdaságon át egy budapesti kitérővel visszatérjenek Nyugat-Magyarországra.

Miért cirka 20? A szentpéterfai Grádistye Néptáncegyüttes tamburásaiként gyakran voltak önálló fellépéseik is. Jelentős dátum és fordulópont volt azonban a működésükben 1999. április 5. Ekkor került sor az első egész estés koncertünkre. Ez adja az apropóját a 20 éves visszatekintésnek.

Az estét több vendégművész közreműködése is színesíti.

 Jegyek elővételben válthatók az AGORA – Jegyirodában (Szombathely, Március 15. tér 5., tel.: 20/502-9351) és az együttes tagjainál vásárolhatók. 

 A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, helyre szóló jegy megvételére nincs lehetőség.

A belépőjegy ára elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft.