A világhírű 100 Tagú Cigányzenekar hosszú idő után újra Szombathelyen! A Hungarikum és Magyar Örökség-díjas zenekar 85 fővel egy nagyszabású, két felvonásos koncertet ad a szombathelyi Agora Művelődési és Sportház színháztermében, december 9-én, vasárnap. A kimagasló kulturális eseménynek számító rendezvény igazi garantált örök élményt nyújt a közönségnek. 
A 100 Tagú Magyar Cigányzenekar, klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Tagjai főleg cigány származású muzsikusok, a komolyzene (többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Brahms, Sarasate, Strauss művei) mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt is játszanak.
A zenekar Lendvai Csócsi József, sokszorosan kitüntetett főprímás vezetésével érkezik a megyeszékhelyre. A jegyek már kaphatók de érdemes minél hamarabb megváltani a belépőjegyeket az előadásra aki részese akar lenni ennek a kiváló műsornak.
A rendezvény kezdeményezettje: Esőemberke Alapítvány a Vas megyei autistákért - Szombathely
A rendezvényre értékesített minden belépőjegyből 500 Ft-ot a szombathelyi Esőemberke Alapítványnak adományozzuk.
Jegyár:
I. kategória 7.900 Ft
II. kategória 6.900 Ft
III. kategória 5.900 Ft


Jegyek elővételben az  AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a jegy.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.