FORGÓSZÍNPAD –VAS MEGYEI FIATALOK MŰVÉSZETI FESZTIVÁLJA

GYERMEKNAPI KÍSÉRŐ PROGRAMOK

2021. MÁJUS 30.

 

10.00 óra

FABÓK MANCSI BÁBSZÍNHÁZA: A SZÉKELY MENYECSKE MEG AZ ÖRDÖG

Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… Mesénk fonalát ördög- szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!

Díszlet: Mátravölgyi Ákos

Bábok: Lellei Pál

Rendező, előadó: Fabók Mariann

 

11. 00 óra és 14.00 óra

ENERGY DANCE TEAM BEMUTATÓ

Az Energy Dance Team 2003-ban alakult, idén válik az egyesület nagykorúvá!

A térség meghatározó táncegyesülete, óvodás kortól a felnőtt korosztályig foglalkozik  a táncolni vágyókkal! Az egyesület keretein belül a modern-tánc és hip-hop műfajok hobbi és verseny csoportjai működnek nagy sikerrel. A versenyzők rengeteg hazai és külföldi dobogós helyezést, különdíjakat zsebeltek be az évek alatt

3 éve a Domus üzletközpontban alakították ki új táncközpontjukat, jelmondatuk: “Energy Dance Team-Több mint tánc”, hiszen egy remek közösségé formálódtak, rengeteg nívós programmal, fejlődési lehetőséggel. 

Az egyesület vezetői Babos András és Tóth Gábor, a következő műsorszám készítője Vörös Orsolya koreográfus, művészeti vezető.

 

15.00 óra

MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ: HOLDANGYAL

A gyönyörűséges Holdangyal sugárzó szépsége fénybe borítja az éjszakai várost, de hiába a szépség, ha a lány fél az álmoktól. Aki az ő kezét szeretné elnyerni, annak különös feladatot kell teljesítenie: ébren tartani Holdangyalt, egészen reggelig. Ezt még senkinek sem sikerült teljesítenie, az álmok mindig győzedelmeskedtek a kérők felett, egészen addig, míg egy Aminbég nevű ifjú nem érkezik a palotába, akinek különleges képességei vannak…

Az előadás a hagyományos bábszínházi formák segítségével kelti életre az egzotikus, és mégis olyan ismerős mesét, messze repítve a nézőt a képzelet birodalmába.

Rendezte: Rumi László

Az előadás a Mesebolt Bábszínház együttműködésével kerül bemutatásra.

 

17.00 ÓRA

ZIRÁNÓ SZÍNHÁZ: PULCINELLA KERTÉSZKEDIK

Pulcinella nem más, mint Vitéz László itáliai testvére.
Legjobban enni, inni és aludni szeret, s emiatt gyakran pórul jár.
Nem csak azért, mert felesége, a bűbájos Rosetta folyton veszekszik vele, hanem azért is, mert legédesebb álma közben egy ravasz és mindenre elszánt nyúl dézsmálja meg kertjük gyümölcseit. Fergeteges humorú bábjáték, élő zenével kísérve.

Rendezte. Kovács Géza Blattner-díjas

Tervezete és készítette: Boráros Szilárd

Előadók: Pfeifer Zsófia, Varga Péter Róbert

 

A kísérő programot az NKA Közművelődés Kollégiuma támogatja.

 

REGISZTRÁCIÓ MENETE AZ ELŐADÁSOKRA

Kedves Közönségünk! Felhívjuk figyelmüket, hogy a színházi előadásokkal kapcsolatban az alábbi szabályozások vannak érvényben a hatályos rendelkezéseknek megfelelően:

Az előadások megtekintéséhez, valamint az intézményünkbe való belépéshez 18 év felett VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY BEMUTATÁSA szükséges! 18 év alatti személyek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év feletti kísérővel érkezhetnek (egy felnőtt több gyermeket is hozhat magával)!

Kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen a regisztracio@agora-savaria.hu email címre jelezzék, a kiválasztott előadás(ok) és a résztvevők létszámának (felnőtt és gyermek) pontos megjelölésével. Az előzetes regisztráció nem kötelező, de az előadásokon való részvételnél előnyt élvez.  A jelentkezés elfogadásáról szóló visszaigazolást kérjük, hozzák magukkal!