15.30   Megnyitó

Helyszín: Fő tér – Joyce Szobor

Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar - ír dallamok

15.45   Képzős egyetemisták kiállítása

Helyszín: Fő tér

16.00   21. Pecsételés

A megnyitó után következik a hagyományos pecsételés. Az első nyomatokat Polgármester úr és Nagykövet úr helyezi el. Egy nagy Bloomsday felirat kerül porcukor formájában a térre és az útvonalra.

16:30 Bloomsday 21.

Helyszín: Zsinagóga udvar

Élőzene, előadások, visszaemlékezések, tévés archivált anyagok vetítése 

17:00  Kis szombathelyi „bloomológia"

Helyszín: Zsinagóga udvar

Moderátorok: Orbán Róbert és Feiszt György
Kerekasztal-beszélgetés a szombathelyi Bloom-napokról egy pohár Guinness mellett

18.30   Saul fia – díszbemutató és közönségtalákozó

Helyszín: AGORA – Savaria Filmszínház

18:30 Saul fia  (12) 107' – filmvetítés

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. Saul Ausländer egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Saul az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

A vetítés után vendégünk: Nemes Jeles László filmrendező és Zányi Tamás hangmérnök

19.30   Colleen-koncert

Helyszín: Zsinagóga udvar (eső esetén MMIK)

A zenekar a tradícionális ír dallamvilágot elegyíti a modern popzenei irányzatokkal, a csapat több sikeres produkciót megjárt művészből állt össze. Az eredmény egy teljesen egyedi, hol táncra perdítő, hol magával ragadóan elbűvölő koncert, az élőzene pótolhatatlan energiájával. A fellépéseket az ír zene életvidám hangulata jellemzi, ezáltal bármilyen koncerthelyszínen megidéz egy igazi ír fesztivált. A produkció sikeresen teremti meg ezt az üdítő hangulatot, egy kis ír kocsmától egészen a nagy rendezvényekig.

20.30   STATION - U2 tribute koncert

Helyszín: Zsinagóga udvar (eső esetén MMIK)

A STATION annak idején azért állt össze, hogy U2 dalokkal szórakoztassa magát és a közönséget. A zenekart a jelenlegi frontember Csákvári Lackó és testvére Gaben verbuválta össze. 2001-től a Pecsában U2 kluboskodott és tehetségkutatókat nyert imitt-amott. 2002-től még nagyobb hangsúlyt fektet a zenekar a koncertekre. Folyamatosan bővül a repertoár mind saját mind U2 szerzemények terén, sajnos a tagcserék viszont állandóak. 2003-tól studiófelvétel már nem készül. Végül 2007-ben külső és belső ellentétek miatt a zenekar megszűnik. 3 éve viszont újra összeállt a STATION. Azóta kizárólag U2 dalokat játszik a zenekar.