FABULA - meseíró pályázat

A program a Magyar Kultúra hete az Agorában c. programsorozat keretében került megrendezésre, az NKA Közművelődés Kollégiuma támogatásával.

A meghirdetett négy kategóriában összesen 57 pályamunkát érkezett pályázati felhívásunkra. A legtöbb mese a legifjabb, a 6-10 évesektől érkezett, de nagyon sok alkotást kaptunk a felnőtt korosztály meseírói vénával rendelkező képviselőitől is. Érkeztek pályamunkák Vas megye egész területéről, pl. Magyarszombatfáról, Kisunyomból, Csepregről, Gyöngyösfaluról, Győrvárról, Körmendről, Jákról és Szombathelyről, továbbá néhány mese külföldről is (Románia, Ciprus).

A mesék értékelésére, a díjazottak kiválasztására kértük a négy tagú zsűrit: Tóth Péter tanár (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium); Galambos Bernadett mesekönyv író, tanító; Kőszegi-Arbeiter Anita mesekönyv író és Kiss Andrea igazgatóhelyettes (AGORA Szombathelyi Kulturális Központ).

Sajnos a fennálló járványügyi intézkedések miatt az értékelés online zajlott, de így is remek   hangulatú, konstruktív megbeszélésen választották ki a díjazottakat.

A zsűri döntése alapján a FABULA meseíró pályázat díjazottjai:

 1. 6-10 éves korosztály:
 1. Dienes Alíz: Kaland a titkos szigeten
 2. Horváth Sára: Sünmese
 3. Frikk Veronika: Mindenki pórul jár
 4. Imre Patrik: Egy család vagyunk

 

 1. 10-14 éves korosztály:
 1. Nagy Evelin: Gödörásástól a célig

 

 1. 14-18 éves korosztály:

Nem lett díjazott alkotás a kategóriában.

 1. 18+ korosztály:
 1. Andrássy László: Góliát
 2. Radnóti Anita: A bobai boldog Bodomér

A díjazott alkotásokat Bálint Éva és Szabó Róbert Endre, a Weöres Sándor Színház színészei tolmácsolásában hallgathatják meg az érdeklődők az AGORA facebook oldalán. Az első mesét január 22-én, a Magyar Kultúra Napján tettük közzé, majd ezt követően napi rendszerességgel mesél a közönségnek a két színművész.