Bár a kulturális intézmények bezártak, az AGORA küldetése a pandémiás helyzetben is ugyanaz: tartalmas szórakozást, értékes elfoglaltságot, gazdag ismeretanyagot kínálni a szombathelyieknek és a környéken élőknek – ezúttal ismét az online térben.

Városunk történetéről számos érdekességet tudunk, mégis a Fő téren sétálva több olyan várostörténeti emlékkel találkozhatunk, melyeknek jelentőségéről, üzenetéről vajmi keveset tudunk.

A SzombatHELYBEN akció során november 23-tól az AGORA munkatársai hétről hétre egy-egy a várostörténethez kapcsolódó, a Fő téren megtalálható ikonikus helyet, műemléket mutatnak be rövid videóban a követőknek, majd a szóban forgó várostörténeti emlékkel kapcsolatos kérdést tesznek fel a játékos kedvűeknek. A kérdésre a választ megkapja, aki ellátogat a várostörténeti emlékhez.

 

A játékban való részvétel lépései:

  1. Nézze meg videófilmünket hétfőnként Facebook-oldalunkon, és hallgassa meg a várostörténeti emlékhez kapcsolódó kérdésünket!
  2. Látogasson el az Ön által megfelelőnek talált időpontban a Fő téren a várostörténeti emlékhez, ahol megkapja a kérdésre a választ!
  3. Készítsen selfie-t a látogatás alkalmával, azt az adott hét vasárnap este 20.00 -ig  töltse fel saját Facebook-oldalára a helyes válasszal együtt, és jelölje meg posztjában az Agora Savaria-t!

 

A játékban résztvevők két módon is nyerhetnek.

  1. Az új ismeretanyag megismerése mellett minden héten győztest hirdetünk az adott heti kérdéshez kapcsolódóan. Az adott heti játékot az nyeri, aki szabályosan feltöltött posztjára – mely a helyes választ is tartalmazza – a legtöbb lájkot gyűjti. A heti nyertes családi mozijegyet nyer az AGORA jóvoltából.
  2. A játék végén a valamennyi kérdésre szabályos és helyes választ adók között az AGORA nyereményét sorsoljuk ki.

 

Maszkot fel, és ismerjük meg együtt a belváros legfontosabb várostörténeti emlékeit!