A húsz éve alapított Magyar Fotóművészek Világszövetsége évente nyílt, nemzetközi fotópályázatot hirdet, melyre bárki küldhet képeket a kiírásban szereplő feltételekkel. Alapításkor elfogadott céljainknak megfelelően, az éves pályázati kiírásokban rendre szerepel a nemzeti hagyományok és a magyar identitás ápolásának szándéka.

A jubileumi XXII. Nemzet-közti Magyar Fotószalonra öt kategóriába (Archaikus, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója, Mit jelent magyarnak lenni? Természet - kárpát-medence tájai, Általános), 7 országból 147 fotográfus küldte el 1617 alkotását. A független zsűri által elfogadott fotókból került összeállításra az itt bemutatásra kerülő 45 db-os dunántúli kollekció, melyben 16 dunántúli MFVSZ fotóművész képe is szerepel.

A jól komponált, igényes technikával készült fotók hűen mutatják be a pannon táj természeti szépségeit, a nemzeti kultúránk gazdagságát, az emberközpontú fotográfia szépségét, humánumát. Ha mondhatjuk, hogy a fotózás korunk népművészete, akkor azt látható képek a kortárs magyar fotóművészetet képviselik.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

Ünnepélyes kiállítás megnyitó: 2023. január 24. 17.00

Dr. Simán László: Tározó és Kovács Norbert: Fraktálmintás tó