A szerzőről

A szerző a rendszerváltás után született, élete eddigi éveit Őriszentpéteren töltötte. Végzettségét tekintve informatikus, de egyetemi évei alatt kellő mennyiségben hallgatott közgazdaságtant és matematikát egyaránt – utóbbit talán egyedüliként a csoportban szerette is. Szabadideje nagy részét videojátékokkal tölti, amit nem hangoztat mások előtt. Hébe-hóba fényképezni is szokott, erre viszont már annál büszkébb! Introvertált személyiség, szeret a háttérbe húzódni és inkább megfigyelni a dolgokat, semmint beleavatkozni az eseményekbe. Bizonyos szempontból régimódi: kortársaival ellentétben ezért sem tölti idejének jelentős hányadát közösségi oldalakon – egy tartalmas e-mailt, vagy egy hosszas beszélgetést jobb megoldásnak találja. Irodalom órákon a fogalmazásai sosem érték el a kívánt hatást, mégis az események egy szerencsés (?) sorozatának köszönhetően megszületett első regénye.

 

A könyvről

Valami van odakint a Sonora-sivatagban, már lassan fél évszázada. Többen látták már, de elpusztítani eddig senkinek sem sikerült. Éhes, pusztít, erőt gyűjt. Az új szomszédok fogadására rendezett kerti parti éjszakáján még beéri állatokkal, de pár nappal később, már emberek is áldozatul esnek. Valaki azért, hogy megállítsa; valaki azért, mert csupán rosszkor volt rossz helyen. Ebbe csöppen bele Olivia és Daniel. Elköltöznek a belvárosból egy nyugodt élet reményében. Ám ahhoz, hogy otthonuknak mondhassák a házat, a környéket, először meg kell dolgozniuk. Daniel, a fotóriporter, magára vállalta a feladatot, hogy utána jár az eseményeknek. Bár ezt nehezíti feleségének tett ígérete: nem kockáztatja többet az életét, ezért sem jár ki többet közel-keleti turnékra. Azonban most nincs egyedül. Egyrészt partnerre talál Olive-ban, akivel közösen birkóznak meg az elkövetkezendő napok érzelmi terheivel. Másrészt segít neki tapasztalt nyugdíjas rendőr szomszédja, aki mint kiderül, korábban már kapcsolatban volt mindezzel. Az út nem lesz egyszerű. Hiába figyeli meg Dan sajtós reflexekkel a brutálisan hátrahagyott, megcsonkított tetemeket, azok sokkal nagyobbak annál, mint amivel boldogulna. A katonaság minden erővel azon van, hogy megakadályozza a gyilkosságok napvilágra kerülését. Ehhez bármilyen eszközt bevetnek: cenzúra, karantén, csak sikerüljön eltussolni az ügyet. De nem csak a hadsereg dolgozik ellenük. Az ellenség maga is próbálja ellehetetleníteni munkájukat, ezért hadba küldi magát a természetet, mikor vihart kovácsol, barlangot nyit a sivatagban. Az a bizonyos barlang lesz az utolsó felvonás helyszíne. Ott fog eldőlni, hogy egy végső áldozattal sikerül-e megállítani a lidércet.

A történet nem csak a fájdalmat és a veszteséget dolgozza fel, amit a főhősök elszenvednek a vihar során. A pár kapcsolata a kulcs a történetben. Így képesek túllendülni a mindennapokon, nem meghátrálva az akadályok elől, megbirkózni a rájuk leselkedő veszedelemmel. Kettejük szerelme is épp annyira fontos szerepet játszik a történet során, mint magának a gonosznak a bemutatása. Ezt a kapcsolatot egészíti ki egy barátság, amit két fiatal nővel köttetnek. Ezzel fog a végén otthonná válni a ház, ahova beköltöztek 2017 forró nyarán.

 

A belépés díjtalan!