Programjaink

#HASTAG

Umami:a titokzatos ötödik íz nyomában Vendégünk:Marton Zsolt
máj
07
Kategória: Előadás, tánc, kiállítás
Helyszín:
Időpont: 2020. május 07., 17:30
Címkék:
megosztás facebook-n
#HASTAG

#hastag - közösségi sütés-főzéssel egybekötött beszélgetés helyi gasztrobloggerrel

 

Marton Zsolt, a szombathelyi Pasta Casa séfje, az Egyél Jót!-gasztroblog szerzője.

Fanatikus ételkutató: addig megy egy receptúra eredete után, amíg meg nem találja azt.

A távol-keleti konyha megszállottja, ételeiben elszántan keresi a három alapíz (sós, édes, savanyú) harmóniáját.

 Kikunae Ikeda professzor 1908-ban fedezte fel az ún. ötödik ízt (umami), ami azonban csak 1985 óta hivatalosan elfogadott elnevezés egy bizonyos fajta ízélményre, a köztudatban pedig csupán az elmúlt 10-15 évben van jelen.

Ezt keressük közös főzésünkön Zsolttal. Aki azt ígéri, hogy meg is találjuk.

 

Programnaptár
Következők
EMMI logó
NKA
AGORA PROJEKT
OTP simple pay new
DigIT-AGORA
Médiatanács Támogatási Program
Szombathely város címer
Savaria Nemzetközi Táncverseny honlap
SzombathelyPont
Europa Cinemas
Aszakkör
Art Mozi Egyesület
Menthol multimedia
Legvaszon
Mozi bárhol
Szombathely Foglalkoztatási Paktum
Pénzügyileg legstabilabb cégek tanúsítványa
TIOP-1. 2. 1/A-12/1 (Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program)
TOP- 6.9.2-16 (Terület és Településfejlesztési Operatív program)
TOP-6.1.4-16  - Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés c. pályázati konstrukció
TOP-7.1.1-16-Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva c. pályázati konstrukció